Back to All Events

Dutch Design Lounge-​Biënnale Interieur Kortrijk 2018


  • Interieur Biennale 216 Doorniksesteenweg, stand L09, hal 4 Kortrijk, Vlaanderen, 8500 Belgium (map)
Biennale_Interieur_Dutch_Design_planq_duurzaam_jeans.jpeg

Dutch only:

Op de Dutch Design Lounge tijdens de Biënnale Interieur in Kortrijk (België) is Design studio Planq verkozen om het Nederlandse Design te vertegenwoordigen.

Uit de inzendingen is een selectie van 10 designers gemaakt door curator Leonne Cuppen van Yksi Connect. De creatieve sector behoort tot de topsectoren waarin Nederland zich
internationaal onderscheidt. Om deze reden maken de ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in België en de NEC zich hard om Dutch Design onder de aandacht te brengen in België. De Holland Lounge op de Biënnale Interieur Kortrijk biedt de kans om Dutch Design te profileren en het netwerk uit te breiden binnen de Belgische en internationale creatieve sector. Het thema voor de Dutch Design Lounge is upcycling en functional redesign en is gericht op startende exporteurs die meer ervaring willen opdoen over de grens.  Planq heeft zich ingeschreven met de Unusual Denim Chair uit de Rezign Collectie.

Unusual Chair - Denim. 

De comfortabele Unusual Chair brengt ‘contemporary design’ naar een hoger niveau. Door een brug te slaan tussen tijdloos design en milieubewuste oplossingen. De zitting van de Unusual Chair bestaat uit 12 spijkerbroeken en biedt een besparing van 16275 liter schoon drinkwater. Door een tijdloos design en innovatief materiaalgebruik ontstaat niet alleen een functioneel product dat bewustwording creëert. De stoel zelf draagt ook daadwerkelijk bij aan het oplossen van het afval probleem.

Je kan de expositie bezoeken in Kortrijk van 18 tot en met 22 oktober, stand L09, hal 4.

Spijkerbroeken_Duurzaam_Biennale_Interieur_Dutch_Design.jpeg